top of page
Zoeken
  • huubwaalewijn

Workshop Storytelling

7 augustus, 11:00-13:00u, de Ark (Aakstraat 60), aanmelden via evelien@diaconienoord.org


Het leven hangt aan elkaar van verhalen. Door de verhalen die we vertellen over onszelf en de wereld laten we zien wat we belangrijk, grappig, opmerkelijk, ontroerend of verschrikkelijk vinden. Een goed verhaal kan je flink raken, ontroeren, op de grond doen rollen van het lachen en aan het denken zetten. En wie weet zet het je wel in beweging!


Bij de NoordAs geloven we in de kracht van verhalen.

We doen heel veel met verhalen. We vertellen ze aan elkaar (iedere eerste maandag van de maand, kom langs :), aan mensen om ons heen (bijvoorbeeld in de media of bij Soup & Stories) en aan beleidsmakers (bijvoorbeeld via het spreekuur met wethouder Moorman). We hebben gezien dat het vertellen van persoonlijke verhalen belangrijk is. Een probleem is niet alleen maar iets technisch, maar er gaan gezichten en levens achter schuil.

En ik?

Maar: wat maakt een verhaal nu een goed verhaal? En hoe vertel ik mijn eigen verhaal nu goed? Heb ik eigenlijk zelf wel een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen? En wat vertel ik dan? Moet ik altijd mijn hele verhaal vertellen?


In deze workshop gaan we met deze vragen aan de slag onder de bezielende leiding van Sandra Ball van Lowlander Project. Lowlander biedt trainingen, kennis en netwerk voor wie sociale en maatschappelijke beweging in Nederland aanjaagt. Voor wie zich wil ontwikkelen op persoonlijk gebied, vanuit een organisatie of vanuit een beweging. Het doel: sterkere maatschappelijke bewegingen en méér verandering voor een eerlijke, duurzame en solidaire wereld.


Wij zijn erg fan van Lowlander Project! Afgelopen jaar hebben een aantal van de NoordAs een training gevolgd over bewegingsopbouw en Sandra & Job zijn vaker bij de NoordAs geweest om samen met ons na te denken over onze strategie en...over onze verhalen.33 weergaven

Comments


bottom of page