Wie zijn wij

Wij zijn een actiegroep in Amsterdam Noord van mensen met kopzorgen door geldzorgen: De Noordas. Samen vechten we tegen armoede.
 

Ons belangrijkste punt is: het recht op betaalbaar wonen. Iedereen moet in Amsterdam Noord kunnen blijven wonen ook met een laag besteedbaar inkomen. We wonen zelf ook in Noord, dagelijks spreken we medebewoners. We weten dus waar we over praten.

 

Hoe laten we van ons horen? Door onze levensverhalen te vertellen op

inspraakavonden, verkiezingscampagnes en organiseren van eigen acties.

Actie

We zetten onze verhalen en ervaringen in voor oplossingen en veranderingen. We verdiepen ons in hoe de politiek werkt en hoe we met onze verhalen verschil kunnen maken. Daarom gaan we graag in gesprek met lobbyisten, beleidsmakers, politici of andere partijen. Val jij hieronder? Schroom niet om contact op te nemen. En het blijft niet bij praten en verdiepen: we willen ook de boer op en actie voeren.

Thema: wonen

 

We richten ons nu op het thema Wonen en huisvesting. We volgen de discussie rondom de bevriezing van de huurprijzen per 1 juli op de voet. Hieronder lees je hoe we dat doen, bijvoorbeeld ons raadsadres aan de gemeenteraad over dat onderwerp. 

DeNoordAs_logo.png