top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe NoordAs

De NoordAs biedt gemeenteraad petitie aan tegen huurverhoging.

Bijgewerkt op: 16 jul. 2020

Donderdag 2 juli heeft actiegroep De NoordAs de gemeenteraad een petitie aangeboden tegen de huurverhoging die per 1 juli inging. De NoordAs is een actiegroep uit Noord van en voor mensen die kopzorgen hebben door geldzorgen. De groep maakt zich hard voor een leefbaar Noord voor mensen met een klein besteedbaar inkomen en betaalbare woningen voor iedereen.


De actiegroep voert nu actie tegen de huurverhoging die per 1 juli is ingegaan. Veel mensen hebben als gevolg van de Coronacrisis verlies van werk en inkomen en komen hierdoor in de problemen. De NoordAs verzoekt het gemeentebestuur om met de woningcorporaties in overleg te gaan, de huurverhoging stop te zetten en de huren te bevriezen voor aankomend jaar. Bovendien wil de NoordAs dat het Gemeentebestuur in gesprek gaat met minister Ollongren over het instellen van solidariteitsfondsen vanuit de woningcorporaties. Afhankelijk van hoe de crisis zich verder ontwikkelt, wil de NoordAs dat alle partijen volgend jaar opnieuw bespreken welke maatregelen redelijk zijn.


Vlnr,boven: Saskia Welschen (NoordAs), Dorrit de Jong (Groen Links), Samira Shadid (NoordAs), Erik Flentge (SP), Aysegul Kilic (DENK), Lenie van Nieuwkoop (NoordAs)

Zittend: Bianca Pullen (NoordAs), Tom Leenders (PvdA)
Namens de NoordAs overhandigt Bianca de petitie aan gemeenteraadsleden Dorrit de Jong (Groen Links), Eric Flentge (SP) en Tom Leenders (PvdA).

70 weergaven

Comentários


bottom of page