top of page
Zoeken
  • Evelien

Succes om te vieren: nieuw formulier voor maatwerk!

Een belangrijk onderdeel van ons pleidooi voor toetsen op besteedbaar inkomen, is dat er maatwerk kan worden geleverd wanneer dat nodig is.


In onze beleidsgesprekken over dit thema zijn we erachter gekomen dat er een formulier is dat buurtteammedewerkers gebruiken om regelingen voor mensen aan te vragen. Dit is een uitgebreide vragenlijst, waarin wordt gevraagd naar het bruto inkomen van de persoon. Als je bruto inkomen te hoog was, werd het formulier automatisch afgewezen. De hulp eindigde dan daar.


Maar voor het onderzoek dat nu gaande is over besteedbaar inkomen, wordt een pilot gehouden met een verkort formulier. Daar kan de situatie uitgebreid worden uitgelegd, en waarom de hulp nodig is ondanks een officieel te hoog inkomen. Maatwerk, dus. Wat fijn!


De pilot duurt 2 maanden en wordt daarna geëvalueerd. We hopen dat hiermee een hoop mensen in uitzonderingssituaties, zoals Marijke en Myra toentertijd, kunnen worden geholpen. 💪Dit staat er nu op de website van de gemeente Amsterdam voor professionals en vrijwilligers in het sociaal domein:


13 weergaven

Comments


bottom of page