top of page
Zoeken
  • Evelien

Spreekuur Marjolein Moorman in docu Hedy D'Ancona

Bijgewerkt op: 8 nov. 2022

Onze warme contacten met wethouder Marjolein Moorman (onderwijs, jeugd, armoede en schuldhulpverlening) hebben onder andere geleid tot meerdere spreekuren van de wethouder met de NoordAs. In deze spreekuren kaarten we problemen aan rond over armoede en schuldhulpverlening in Amsterdam en vertellen we haar onze verhalen.


In september was er weer een spreekuur in de Ark, waar deze keer ook een filmcrew bij was. Dit is voor de NPO documentaire "Hedy d'Ancona: het persoonlijke is politiek.' Marjolein Moorman is één van de vrouwen die wordt vergeleken met de feministische PvdA politica Hedy D'Ancona. De strijd voor gelijkwaardigheid is nog altijd relevant en d'Ancona's ideeën zijn nog steeds het bevechten waard, is de conclusie.


Dat vinden wij ook! 'Het idee van 'het persoonlijke is politiek' is ook voor de NoordAs de basis van waaruit we werken. Je eigen persoonlijke ervaringen met armoede staan niet los van de politieke machtsstructuren in de samenleving. En dat is waarom we mét de politiek in gesprek gaan over deze ervaringen. Zodat er structureel is iets verandert.


Bekijk de hele documentaire hier:

De NoordAs komt kort langs vanaf minuut 30, maar de hele docu is zeker het kijken waard.


33 weergaven

Comments


bottom of page