top of page
Zoeken
  • Evelien

"Ga asjeblieft stemmen!" StemFeest 2023Nog 1 dag tot de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen. Als het aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen ligt die op het StemFeest waren, is maar 1 ding belangrijk: ga asjeblieft stemmen!


Remine Alberts (SP), Ayse Konuksever (DENK), Amar Karar (PvdA), Marjon Anker (CU), Jaap Hollebeek (PvdD) en Ruchama Bwefar (GroenLinks). Dat zijn de mensen die maandag in de Ark op een zeepkist stonden om te vertellen: wat wil jouw partij veranderen voor mensen met een klein budget? En wat is jullie standpunt over openbaar vervoer, de kostendelersnorm, toetsen op besteedbaar inkomen?


Dit zijn thema's waar de NoordAs al veel mee bezig is. Ondanks dat de provincie niet over armoedebeleid gaat, is het goed om te weten wat de stelling is van de partijen over deze belangrijke zaken die grote invloed hebben op het dagelijks leven van veel mensen. En het blijkt dat de provincie op andere manieren wél iets heeft te betekenen voor mensen met geldzorgen. Denk aan: het gratis maken van openbaar vervoer, het beschikbaar houden van schoon drinkwater voor iedereen, en plekken aanwijzen voor het bouwen van genoeg betaalbare woningen.


Ben jij er al uit wat je gaat kiezen? Wij zijn nu een stukje wijzer. In elk geval: voor een sociaal Noord-Holland, stem links!


12 weergaven

Comments


bottom of page