top of page
Zoeken
  • Evelien

Actiekrant 'TE DUUR!'

Verplicht verhuizen naar een woning die dubbel zo duur is als je vorige. Gedwongen in de vrije sector moeten wonen en je hele inkomen aan je huur op zien gaan. Geen enkele regeling kunnen treffen met de woningbouwvereniging wanneer je de huur door bijzondere omstandigheden niet kan betalen. Schimmel in de badkamer, schimmel in de woonkamer, schimmel in de slaapkamer. Het zijn enkele voorbeelden van de dagelijkse realiteit voor veel huurders in Amsterdam Noord. Klinkt bekend?


Wij pikken het niet langer. Om de bizarre woonsituaties van huurders op de publieke en politieke agenda te zetten, maakten wij een actiekrant (zie ook de reportage van het NRC)

In de krant staan de verhalen van NoordAs leden en hun huurzorgen, zoals die van Germaine:

'Door gebrek aan betaalbare woonruimte gedwongen tot het huren van een onbetaalbare woning in de vrije sector. Een dure woning waarvan de huur alsmaar stijgt door de jaarlijkse huurverhoging. Het volledige inkomen gaat op aan de huur. Een vaste baan is door de coronacrisis momenteel lastig te vinden. Deze combinatie van factoren zorgt voor financiële problemen en stress.'

Is jouw huur niet ook te duur?


Bekijk de hele actiekrant hier:


NoordAs_CampagneKrant_06_lossepaginas (1)
.pdf
Download PDF • 10.39MB


16 weergaven

Comments


bottom of page