top of page
Zoeken
  • Evelien

Spreekuur wethouder Marjolein Moorman


"Ik zou zo graag willen dat ik een toverstok had. Om al deze problemen op te lossen. Maar die heb ik niet. Maar deze verhalen zijn zo ontzettend belangrijk om te horen, om mee te nemen en om mee te lobbyen in Den Haag."

Gisteren vond het tweede spreekuur plaats met wethouder Marjolein Moorman van armoedebestrijding. Onze taak als de NoordAs is om mensen te vinden die vastlopen in het systeem. Mensen die terecht zijn gekomen in schulden en geldzorgen, zonder perspectief om hier snel of volledig uit te komen. Of het nu ligt aan een blinde vlek in beleid, falende hulpverlening of overmacht: iedereen verdient het om passende hulp te krijgen en licht aan het einde van de tunnel. Ook als je niet perfect in het plaatje past van iemand met schulden.


Er werd een verhaal verteld over de kostendelersnorm, die ervoor zorgt dat een moeder elke paar maanden moet onderhandelen met haar kind en al 8 jaar lang bij de voedselbank loopt. Over een buurtteam waar iemand maar niet wordt doorverwezen, waardoor de schulden en andere problemen zich blijven opstapelen. Een verhaal over niet in aanmerking komen voor schuldsanering, terwijl huisuitzetting dreigt. Over leerlingenvervoer nodig hebben om kinderen naar school te brengen en zelf ook nog te kunnen ademen, maar die niet kunnen krijgen. En dit zijn maar een paar onderdelen: alle verhalen hebben zo veel meer kanten dan je in tien minuten kan vertellen.


Ontzettend veel dank aan de mensen die zich zo kwetsbaar opstelden en hun ervaringen wilden delen. ❤︎ We zijn heel erg blij met een wethouder die zelf zo op zoek is naar deze verhalen om beleid te verbeteren. En met ambtenaren die hun best willen doen om te verbinden waar mensen buiten de kaders vallen. Alle situaties worden nog een keer bekeken en worden op de voet gevolgd.


Het volgende spreekuur zal plaatsvinden in Amsterdam Oost.
39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page