top of page
Zoeken
  • evelien27

Beleidsgesprek met ambtenaren rondom stadspas

Op 23 januari organiseerden we weer een beleidsgesprek met ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het schrijven en uitvoeren van armoedebeleid. We kwamen bij elkaar om het proces in kaart te brengen van 'ons' succes: de stadspas met groene stip toegankelijk voor iedereen die 'm nodig heeft.


Wat waren de stappen tussen het vertellen van een verhaal en het teweegbrengen van beleidsverandering? De stappen die we zelf hadden ondernomen waren duidelijk, maar wat er moest gebeuren voordat het nieuwe beleid er doorheen was - én voor iedereen duidelijk was - was een mysterie.


Het is niet noodzakelijk voor burgers om te weten hoe deze processen werken achter de schermen. Het schrijven van een plan op de afdeling armoedebestrijding, bijvoorbeeld, en de communicatie na nieuw beleid in stedelijk overleg: het vergt veel tijd en expertise. Beleidsverandering gaat niet vanzelf. Maar transparantie en onderling vertrouwen zijn belangrijk. Voor de mensen die de verhalen hebben verteld die tot verandering leidden, maakt dit een enorm verschil. En gesprekken met de mensen voor wie beleid bedoeld is, zijn noodzakelijk voor de ambtenaren die het beleid moeten schrijven. We moeten de gezichten leren kennen achter het beleid - aan beide kanten!


Door samen terug te blikken kregen we inzicht in hoe we elkaar in de toekomst beter kunnen helpen.


18 weergaven

Comments


bottom of page